Rabu, 9 Februari 2011

Hot Ticket Hotlink

Assalamualaikum
2.12 pm
Khadijah College 428, Atas katil

Hot Tiket Hotlink (HTH) !!!! Fizah nak jual HTH ke kat kampus ha? Kenapa tajuk entry dia macam ni? Ha?! Mesti korang pernah tengok iklan kat tv kan pasal HTH nie, tapi ragu2 nak guna. Diorang kata " inilah cara yang tepat untuk menampah nilai kredit anda" lebih kurang macam 2. Saya pun macam korang juga, memang ragu la kan, tak ada sikit pun nawaitu nak g kedai beli HTH ni. Iklan 2 masih x dapat menarik perhatian saya or saya yang buta seni???

Nie la iklan 2

video


Tak tahulah apa salah iklan 2, yang pasti iklan 2 mmg iklan yang bg saya nothing. Tapikan, kejadian semalam dah mengubah pandangan saya berkenaan dengan HTH. OK la, macam nie sebenarnya lepas je saya n Fatin tasmid surah di bilik ustaz kami ke Zc untuk membeli mknn kemudian, Fatin ajak saya masuk kedai topup sebab dia nak beli no maxis. Ada la banner besar kat luar kedai 2 cite pasal pek permulaan baru...Rm8.80 n dapat HTH. Saya dah dengar sebelum nie, Tasya selalu nak pergi beli HTH dia kata murah, jimat. Saya kata la kat dia, yang dia selalu gayut ngn mak dia x pela. Saya nie x gune sgt kedit tuk call, lagipun HTH ade tempoh masa,kalo kedit ade tapi tempoh dah habis tetap kene topup. Saya pakai Youth Club, tempoh habis thun 2013, so kalo sy topup maksudnye kredit yg habis. Tapi semalam bila pergi kedai topup 2, saya plak yg tanye lebih2 sal HTH, yelakan y not kalo nak tau something kite tanye je trus nanti sesat plak jalan.(????)




  1. No baru ni macam mana ya kak? ---> Yang ni, Rm8.80, dalam 2 just ada RM2 je kak nasihatkan adik topup RM10 terus sebab nanti masa aktif jadi panjang. Kat dalam 2 ade HTH RM8 dan HTH Internet RM5, nanti adik masukkan sendiri. Bila adik aktif, adik akan dpt HTH RM8 sebanyak 6 kali(kalo x silap).
  2. Kak mana nak tahu yang kita tengah guna kredik biasa atau HTH?--->Macam ni, kan kat sini ade tulis bile kita gune HTH kredit yg kita ada(masa berbual dan sms). Ok, contohnya, bila sms adik dah habis tapi adik still nak sms, so masa 2 bile adik send je sms automatik dia akan potong kredik biasa adik, mcm 2 jugak dgn call.
  3. Kak, kan ada tempoh masa, so, kire burn ke kalo dah habis tempoh)---> Dulu memang diorg burn, tapi sekarang ni diorg x burn.Kalo dah tamat tempoh die just bekukan je, bile adi topup HTH balik, adik still leh gune lg yg dulu punye pun just panjangkn tempoh je.(sma mcm hotlink biasa).
  4. Kak,ok tak pakai HTH?---> Jimat la dik, orang tua pun suke pakai HTH
  5. Kak, nie untuk sume networks ke?---> Ye dik,HTH memang untuk sume network, kalo adik msg ngn celcom, diorg just tolak blgn sms adik je sme gak ngn minit berbual, diorg just tolak je..So, memang untung dik.

Tabik springggg la kat kak 2, tapi memang jimat. Bila fikir-fikir balik, saya memang liat la nak reply msg kwn2 yg pkai network lain sebab mahal. Kalau maxis-maxis xpe la sbb 1 sen je kan. Jadi sekarang nie, saya plak ke yg nak promote HTH kat korg?? erm..ntah la, tapi y not kan, as students, mesti kita nak cari mende yg jimat, murah n berbaloi. so, saya rasa sy wajar share kelebihan HTH nie ngn korang. Sebab saya pun dah tempah HTH RM20 ngn kak 2 pagi tadi tapi esok bau dpt sbb stok dah habis( tgk betapa lakunya HTH-kata kakak 2 la)...

Duk gayut,gayut jugak ye tapi jgn smpai terleka sehingga meninggalkan perkara fardhu. Jangan terlalu banggakan teknologi tanpa wayar, ingatlah hubungan kita dengan Allah juga tanpa wayar yg penting caverage ada je kat mne2 pun...Wassalam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Halaman

Hot Ticket Hotlink

Assalamualaikum
2.12 pm
Khadijah College 428, Atas katil

Hot Tiket Hotlink (HTH) !!!! Fizah nak jual HTH ke kat kampus ha? Kenapa tajuk entry dia macam ni? Ha?! Mesti korang pernah tengok iklan kat tv kan pasal HTH nie, tapi ragu2 nak guna. Diorang kata " inilah cara yang tepat untuk menampah nilai kredit anda" lebih kurang macam 2. Saya pun macam korang juga, memang ragu la kan, tak ada sikit pun nawaitu nak g kedai beli HTH ni. Iklan 2 masih x dapat menarik perhatian saya or saya yang buta seni???

Nie la iklan 2

video


Tak tahulah apa salah iklan 2, yang pasti iklan 2 mmg iklan yang bg saya nothing. Tapikan, kejadian semalam dah mengubah pandangan saya berkenaan dengan HTH. OK la, macam nie sebenarnya lepas je saya n Fatin tasmid surah di bilik ustaz kami ke Zc untuk membeli mknn kemudian, Fatin ajak saya masuk kedai topup sebab dia nak beli no maxis. Ada la banner besar kat luar kedai 2 cite pasal pek permulaan baru...Rm8.80 n dapat HTH. Saya dah dengar sebelum nie, Tasya selalu nak pergi beli HTH dia kata murah, jimat. Saya kata la kat dia, yang dia selalu gayut ngn mak dia x pela. Saya nie x gune sgt kedit tuk call, lagipun HTH ade tempoh masa,kalo kedit ade tapi tempoh dah habis tetap kene topup. Saya pakai Youth Club, tempoh habis thun 2013, so kalo sy topup maksudnye kredit yg habis. Tapi semalam bila pergi kedai topup 2, saya plak yg tanye lebih2 sal HTH, yelakan y not kalo nak tau something kite tanye je trus nanti sesat plak jalan.(????)




  1. No baru ni macam mana ya kak? ---> Yang ni, Rm8.80, dalam 2 just ada RM2 je kak nasihatkan adik topup RM10 terus sebab nanti masa aktif jadi panjang. Kat dalam 2 ade HTH RM8 dan HTH Internet RM5, nanti adik masukkan sendiri. Bila adik aktif, adik akan dpt HTH RM8 sebanyak 6 kali(kalo x silap).
  2. Kak mana nak tahu yang kita tengah guna kredik biasa atau HTH?--->Macam ni, kan kat sini ade tulis bile kita gune HTH kredit yg kita ada(masa berbual dan sms). Ok, contohnya, bila sms adik dah habis tapi adik still nak sms, so masa 2 bile adik send je sms automatik dia akan potong kredik biasa adik, mcm 2 jugak dgn call.
  3. Kak, kan ada tempoh masa, so, kire burn ke kalo dah habis tempoh)---> Dulu memang diorg burn, tapi sekarang ni diorg x burn.Kalo dah tamat tempoh die just bekukan je, bile adi topup HTH balik, adik still leh gune lg yg dulu punye pun just panjangkn tempoh je.(sma mcm hotlink biasa).
  4. Kak,ok tak pakai HTH?---> Jimat la dik, orang tua pun suke pakai HTH
  5. Kak, nie untuk sume networks ke?---> Ye dik,HTH memang untuk sume network, kalo adik msg ngn celcom, diorg just tolak blgn sms adik je sme gak ngn minit berbual, diorg just tolak je..So, memang untung dik.

Tabik springggg la kat kak 2, tapi memang jimat. Bila fikir-fikir balik, saya memang liat la nak reply msg kwn2 yg pkai network lain sebab mahal. Kalau maxis-maxis xpe la sbb 1 sen je kan. Jadi sekarang nie, saya plak ke yg nak promote HTH kat korg?? erm..ntah la, tapi y not kan, as students, mesti kita nak cari mende yg jimat, murah n berbaloi. so, saya rasa sy wajar share kelebihan HTH nie ngn korang. Sebab saya pun dah tempah HTH RM20 ngn kak 2 pagi tadi tapi esok bau dpt sbb stok dah habis( tgk betapa lakunya HTH-kata kakak 2 la)...

Duk gayut,gayut jugak ye tapi jgn smpai terleka sehingga meninggalkan perkara fardhu. Jangan terlalu banggakan teknologi tanpa wayar, ingatlah hubungan kita dengan Allah juga tanpa wayar yg penting caverage ada je kat mne2 pun...Wassalam